Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/nemejeba/public_html/include/functions.php on line 4

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/nemejeba/public_html/include/functions.php on line 4

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/nemejeba/public_html/include/functions.php on line 4
Stran, ki ne skriva ničesar...in pove vse!
Domov Registracija Pravila igre Oglaševanje Kontakt  
Ni cenzure!!!
Nick
Geslo
Klikni za prijavo
Iskanje
Dodaj prispevek    Malo zgodovine Odpad

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/nemejeba/public_html/include/left.inc.php on line 134
Začetek - leto 2003
Od ideje do otvoritve je minilo približno tri tedne, ker smo si zamislili res enostavno zadevo, brez registacije, brez vsega... Se spomnim tiste pisarne v kleti, kjer smo priredili "launch" in čakali, da se prime. In prijelo se je...Kliknite za ogled prve verzije strani, ki je ohranjena na archive.org.
Štiri leta svobode govora
Stran brez registracije je pritegnila najrazličnejše profile, ki so se na tak in drugačen način sproščali ob prebiranju in komentiranju. Spomnite se, da je bilo precej "brezveznih" prispevkov tipa "katera mi ga bi tukaj pofafala", potem smo imeli navidezno brezvezne prispevke, ki so se razvili v prave debate (Jaz se režem..., Kmeti nam uničujejo življenja, Pobrita ipd...) in pa resne debate kamor so se redno vključevali tudi posamezniki iz državnega vrha. To je bil cilj - da se doseže debata brez strahu, brez levih in desnih, anonimno. A so se potem začele "dogajati" stvari.

Kar naenkrat je bila naša stran okarakterizirana, kot neko leglo nestrpnosti, zaradi par brezveznikov, ki smo jim ravno tako "pustili", da lahko anonimno izrazijo svoje mnenje in so ga izrazili na, po mnenju peščice posameznikov, neprimeren način. Jeseni leta 2005 je potem na sceno stopil takratni varuh človekovih pravic in nam naredil še malo dodatne reklame v medijih (24ur, Mladina 05, Mladina 06, Mladina 07, Mirovni inštitut, Eurozine, Dnevnik, Tisk.
Plavka in Rdeči
Seveda, ker ni bilo registracije, se ni nikoli vedelo kdo kaj piše in začelo se je dogajati, da se je našel kak posameznik, ki se je predstavljal kot urednik strani in pisal kao "v našem imenu". No, da bi obiskovalci lahko razlikovali med pravimi uredniki in "fake" uredniki, smo mi svoje komentarje začeli pisati v barvah in sicer v modri barvi. In ker je bil urednik v bistvu urednica so jo hitro začeli vsi naslavlajti kot Plavka in tako je ostalo. Nad Plavko pa je bdel še glavni, ki je tudi tu in tam kdaj kaj pokomentiral ..., v rdeči barvi in dobil nick Rdeči.Tako in še slabše je izgledala stran pred prenovo - na ogled na archive.org.
Prenova spomladi 2007
Jeseni 2006 so nas potem začeli še intenzivno jeziti spambot-i in res je bil čas za prenovo in spomladi 2007 smo objavili prenovljeno stran z najbolj revolucionarno noviteto - registracijo. Še vedno je bilo anonimno, a kot smo videli v najbolj žgočih razpravah se tisti, ki so imeli kaj pametnega za povedati, niso niti preveč skrivali in so se podpisovali, tako da to ni bil nek prevelik hendikep. Se pa je poznalo na obisku, ki je čez noč padel za 80% a so se zadeve potem že v kratkem spet postavile nazaj, s to razliko, da sedaj ni bilo več tistih najbolj bednih prispevkov, ki so samo smetili stran in je obisk presegel prejšnja leta.Tako je izgledalo po prenovi - na ogled na archive.org.
Armagedon 2012
Spomladi leta 2012 nas je doletela ena katastrofa s strežnikom in zadeve nismo mogli vzpostaviti nazaj in tako je bila stran sedaj kar nekaj let zaprta. Sedaj smo jo za silo pokrpali in iz stare verzije prenesli prispevek Vici, kjer se jih je precej nabralo in bi bilo škoda, da tega ne vlečemo naprej.

Vse ostalo pa naj se začne na novo in želimo si, da bi hitro spet prišli na pota stare slave in vi lahko pomagate pri tem zgodovinskem dejanju. Hvala.Tako izgleda sedaj in čaka na vaše prispevke

...naj se debata začne.Kupi si majico www.nemejebat.com!